فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و پنجم شماره 8 (پیاپی 133، آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سارا عظیما *، پوران الله بخشی نسب، نسرین اسدی، فریده وزیری صفحات 595-602
    مقدمه
    اپی زیاتومی عوارضی نظیر التهاب، ادم، باز شدگی زخم و درد پرینه دارد. هدف این مطالعه مقایسه عوارض زودرس ناشی از اپیزیوتومی ترمیم شده با نخ ویکریل سریع جذب و نخ کرومیک در زنان نخست زا بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده 100 نفر زن نخست زا در طی لیبر به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند (هر گروه 50 نفر). ترمیم اپیزیوتومی در گروه اول با نخ ویکریل سریع جذب و در گروه دوم با نخ کرومیک انجام شد. ابزار مطالعه پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و مامایی، مقیاس ریدا و خط کش دیداری درد بود. نمونه ها در 4 ویزیت ارزیابی شدند.: 24 ساعت، 5-3 روز،2 هفته و 6 هفته پس از زایمان. در هر ویزیت نمره شدت درد، میزان قرمزی، ادم، اکیموز، ترشحات و نزدیکی لبه های زخم اپیزیوتومی و نیز نمره شدت درد بررسی شد. داده ها با استفاده از SPSS ( ورژن 16) آنالیز شد.
    نتایج
    میانگین نمره شدت درد در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت؛ اما در خصوص التیام زخم در فواصل زمانی 24 ساعت 3-5، روز و دو هفته پس از زایمان، نمره کلی مقیاس ریدا در گروه نخ ویکریل سریع جذب کمتر از گروه نخ کرومیک بود و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    براساس این یافته ها، به نظر می رسد که استفاده از نخ های مصنوعی مانند ویریک سریع، از نخ های طبیعی معمولی در تعمیر اپیزیوتومی موثرتر است.
    کلیدواژگان: اپیزیوتومی، نخ کاتگوت کرومیک، نخ ویکریل سریع جذب، زن نخست زا
  • مسعود محمدی، مسعود میرزایی * صفحات 603-611
    مقدمه
    سیاست گزاری مناسب در زمینه کاهش بیماری های غیرواگیر و به خصوص بیماری های قلبی و عروقی در سایه اطلاعات دقیق و علمی امکان پذیر است. با توجه به اهمیت و هزینه بالای بیماری های قلب و عروق، مطالعه حاضر با هدف تعیین کسر منتسب به جمعیت بیماری های قلبی و عروقی در اثر دیابت ملیتوس (دیابت) در شهرستان یزد انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه برای محاسبه کسر منتسب شیوع دیابت از مطالعه سلامت مردم یزد (یاس) که در سطح شهرستان یزد طی سال های 1393 تا 1394 انجام شده است، استخراج شده و خطر منتسب اندازه اثر دیابت بر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی نیز برگرفته از مطالعه قند و لیپید تهران است.
    نتایج
    بیشترین میزان کسر منتسب به جمعیت بیماری های قلبی و عروقی در شهرستان یزد بر اثر دیابت در جنس مونث با 3/12 درصد به دست آمد در حالی که این میزان در جنس مذکر 5/6 درصد (%95 CI=5.6-7.4 ) درصد بود که نشان می دهد 5/6 درصد از شیوع بیماری های قلبی و عروقی در مردان و 3/12 درصد (%95 CI=10.8-13.6) درصد از شیوع بیماری های قلبی و عروقی در زنان از طریق فعالیت های پیشگیری کننده دیابت قابل پیشگیری است.
    نتیجه گیری
    کسر قابل ملاحظه ای از بیماری های قلبی در یزد قابل انتساب به دیابت است، می توان با استفاده از نتایج این مطالعه در زمینه برنامه ریزی در کاهش شیوع بیماری های قلبی و عروقی در شهر یزد اقدامات موثری به انجام رسانید.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، کسر منتسب به جمعیت، شیوع، یزد
  • عاطفه یداللهی *، ناصر کلهر، گلناز عطری روزبهانی صفحات 612-620
    مقدمه
    اسپرماتوژنز یک فرآیند بسیار کنترل شده برای تولید اسپرم بالغ است. برای تولید اسپرم بالغ از گامت، نیاز به تنظیمات رونویسی و پس از رونویسی است. پروتئین CPEB1 پلی آدنیلیشن سیتوپلاسمی mRNA را در اژنز و اسپرماتوژنز کنترل می کند. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی 2303846rs که در موقعیت 3’UTR ژن CPEB قرار گرفته است با ناباروری در مردان ایرانی می باشد.
    روش بررسی
    دراین تحقیق مورد- شاهدی تعداد 140 نمونه خون از جمعیت های مختلف ایرانی (70 سالم و 70 نابارور) تهیه شد. ژنوتیپ های rs2303846 توسط روش PCR-RFLP تعیین و با روش توالی یابی تایید گردید. سرانجام اطلاعات حاصله از طریق نرم افزار آنلاین SNPSTAT و SPSS مورد تجزیه تحلیل آماری قرار گرفت. ارتباط این پلی مورفیسم با miRNA ها نیز بررسی شد.
    نتایج
    نتایج بدین صورت بود که ژنوتیپ TT تنها در 5 نفر از 70 نمونه افراد نابارور مشاهده گردید، درصورتی که همه افراد کنترل دارای ژنوتیپ CC بودند؛ اختلاف معناداری دیده می شود (023/0P=). پلی مورفیسم 2303846 rs در ناحیه seed سه miRNA (hsa-miR-143-5p، hsa-miR- 6511b-5p، hsa-miR-3944-5p) قرار دارد و آلل T سبب از بین رفتن seed می شود. همچنین آلل T منجر به سست شدن اتصال همه miRNA های انتخابی می شود.
    نتیجه گیری
    پلی مورفیسم (2303846 (rs C/T واقع در ژن CPEB1 می تواند با خطر ابتلا به ناباروری در مردان ایرانی مرتبط باشد. همچنین بررسی های بیوانفورماتیکی نشان داد که با تغییر آلل T به جای C در 2303846 rs، اتصال mRNA ژن CPEB1 به miRNA های تنظیم کننده آن کاهش می یابد، درنتیجه ژن پایدار و بیان آن ادامه می یابد.
    کلیدواژگان: ناباروری مردان، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، ژن CPEB1
  • محمدرسول قاسمی، علیرضا طالبی *، مسعود رحمانیان، حسین نهنگی، طه غنی زاده صفحات 621-628
    مقدمه
    دیابت ملیتوس یک بیماری مزمن متابولیکی است که بسیاری از سیستم های فیزیولوژیک بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و در سال های اخیر سن ابتلا به آن به شدت کاهش یافته است. در مردان، دستگاه تولیدمثل یکی از بافت هایی است که می تواند تحت تاثیر قرار بگیرد. هدف از انجام مطالعه پیش رو بررسی تاثیر دیابت ملیتوس نوع 2 بر نتایج آنالیز اسپرم و کیفیت آن است.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت نیمه تجربی انجام گردید، 19 مرد بیمار مبتلا به دیابت ملیتوس نوع 2 کنترل نشده به عنوان گروه مورد و 29 مرد سالم به عنوان گروه شاهد انجام گردید. نمونه های سمن پس از جمع آوری بلافاصله تحت بررسی آنالیز اسپرم طبق ضوابط WHO (مورفولوژی، تعداد، حجم، قابلیت حرکت) قرار گرفتند.
    نتایج
    دربررسی های مربوط به آنالیز اسپرم در گروه مورد نسبت به گروه شاهد، مشخص گردید که پارامتر های تعداد، مورفولوژی و قابلیت حرکت اسپرم ها در زیرگروه های سریعاپیش رونده و بدون حرکت، به صورت معنی داری کاهش یافته است.
    نتیجه گیری
    دیابت ملیتوس نوع 2 اثرات ناخوشایندی بر کیفیت آنالیز اسپرم دارد و می تواند باعث افت پتانسیل باروری در مردان گردد.
    کلیدواژگان: اسپرم، دیابت، آنالیز سمن
  • فاطمه نیازی، خدیجه شاهرخ آبادی *، مریم طهرانی پور صفحات 629-640
    مقدمه
    آنژیوژنز از مهم ترین فرایندهای زیستی است که هرگونه اختلال در آن، به بیماری منجر می شود. نقطه اصلی در هدایت مولکولی این فرایند، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) است که از طریق رسپتورهای خود اعمال اثر می کند و یکی از تنظیم کننده های اختصاصی رگ زایی است. این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره های آبی و الکلی برگ گیاه ریحان بر تغییرات بیان ژن VEGF در مسیر آنژیوژنز پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی 60 عدد تخم مرغ نطفه دار نژاد Ross به طور تصادفی به 6 گروه، شامل گروه های شاهد، شاهد آزمایشگاهی و چهار گروه تجربی تقسیم شد. پس از انکوباسیون در روز دوم پنجره هایی روی تخم مرغ ها ایجاد و در روز هشتم عصاره های آبی و الکلی گیاه ریحان با دوزهای 50 و 150 (mg/kg) بر روی پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه تزریق شد. روز دوازدهم،جهت استخراج RNA و بررسی بیان ژن VEGF، از پرده کوریوآلانتوئیک نمونه برداری شد. سپس با ساخت cDNA تغییرات بیان ژن VEGFبه روش کمی و با آنالیز داده ها، در تمام گروه ها مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان دادبیان ژن VEGFتحت تاثیر عصاره های آبی و الکلی گیاه ریحان در تمام گروه های تجربی نسبت به شاهد آزمایشگاهی افزایش یافته است، اما این افزایش در هر دو تیمار گروه آبی بیشتر از دوزهای تیمار شده گروه الکلی بود.
    نتیجه گیری
    هر دوعصاره آبیو الکلی گیاه ریحان بیان ژن VEGFرا افزایشداد. بررسی های صورت گرفته روی تعداد و طول عروق نیز این افزایش را نشان می دهد. با توجه به این اثر افزایشی می توان گفت عصاره های آبی و الکلی گیاه ریحان می توانند بر فرآیندهای مولکولی رشد و نمو و تکثیر و فرایندهای وابسته به آن هاموثر باشند.
    کلیدواژگان: آنژیوژنز، VEGF، گیاه ریحان (Ocimumbasilicum)، پردهکوریوآلانتوئیک
  • محمدحسن آسایش *، کیومرث فرحبخش، علی دلاور، حسین سلیمی بجستانی صفحات 641-657
    مقدمه
    از بین دلایل مختلف مشکلات روان- تنی، بی وفایی اثرات زیانباری بر ابعاد سلامت قربانی دارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی واکنش های روان- تنی و آثار جسمانی بی وفایی بر زنان قربانی بی وفایی بود.
    روش
    با توجه به هدف پژوهش، در این مطالعه از یک روش کیفی استفاده شد و نمونه های آن را زنان قربانی بی وفایی همسر ساکن شهر تهران تشکیل دادند. جهت انتخاب نمونه ها، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. از طریق مصاحبه عمیق، 18 زن قربانی بی وفایی همسر مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تحلیل یافته ها از روش تحلیل موضوعی (تماتیک) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که افراد واکنش های روان-تنی متفاوتی به بی وفایی همسر نشان دادند. تجزیه و تحلیل داده ها منجر به تولید 12 مقوله اصلی و 39 مقوله فرعی گردید. مقوله های اصلی واکنش های روان-تنی عبارت بود از: 1- اختلال در خواب و رویا، 2- اختلال در خورد و خوراک، 3- اختلال در عملکرد مغزی، 4- بروز علایم جسمانی اضطراب و استرس، 5- مشکلات فشار خون، 6- اختلال هورمونی، 7- علایم پیری زودرس، 8- مشکلات معدی، 9- مشکلات تنفسی و ریوی، 10- مشکلات چشمی، 11- مشکلات قلبی و عروق، 12- صدمات جسمانی مستقیم.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بی وفایی پدیده ای روانشناختی و با آثار جسمانی و روان-تنی است، که این آثار توسط همه زنان قربانی به طور یکسان تجربه نمی شود. این امر بیانگر ادراک متفاوت زنان قربانی و فرایندهای مرتبط با آن است که موجب ایجاد الگوهای متفاوتی از واکنش دهی روان- تنی به بی وفایی در آنها می شود.
    کلیدواژگان: بی وفایی، خیانت، روابط خارج زناشویی، واکنش های روان، تنی، جسمانی سازی
  • علی طاهری *، مصطفی غفاری، نرگس سادات باقرپور، گیلان عطاران فریمان صفحات 658-669
    مقدمه
    ماکروجلبک های دریایی در داروسازی، پزشکی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استفاده می شوند. ترکیبات زیستی فعال موجود در جلبک ها دارای اثرات گسترده ضدباکتریایی، ضدتومور، ضدقارچ، آنتی اکسیدان و ضدسرطان هستند. در تحقیق حاضر، خواص آنتی اکسیدان عصاره های آلی جلبک دریایی Cystoseira trinodis جمع آوری شده از خلیج چابهار مورد بررسی قرار گرفت
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی عصاره های متانولی، کلروفرمی، اتیل استاتی و ان- هگزانی جلبک دریایی Cystoseira trinodis تهیه گردید. به منظور بررسی خواص آنتی اکسیدان عصاره های جلبکی از روش مهار رادیکال آزاد DPPH، فعالیت کلاته کنندگی یون آهن و فعالیت احیاء کنندگی استفاده شد. در این مطالعه از One Way ANOVA جهت بررسی داده ها و آزمون Tukey برای مقایسه میانگین ها با نرم افزار Graphpad-Prism 6 استفاده شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از بررسی فعالیت آنتی اکسیدان جلبک ها نشان داد که بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدان بر اساس آزمون DPPH برای جلبک Cystoseira trinodis به ترتیب مربوط به عصاره اتیل استاتی (96/4±92% مهار)، در آزمون فعالیت کلاته کنندگی یون آهن مربوط به عصاره اتیل استاتی با 31/0 ± 92/60% فعالیت و در آزمون فعالیت احیاء کنندگی مربوط به عصاره کلروفرمی با میزان جذب 03/0±885/0 در غلظت mg/ml1 بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که عصاره های مختلف جلبک Cystoseira trinodis دارای توان آنتی اکسیدانی و با درجه های متفاوتی می باشند و می توان از این ترکیبات به عنوان یک ابزار درمانی موثر استفاده نمود. این امر نیاز به تحقیقات بیشتر و خالص سازی و استخراج ترکیبات تشکیل دهنده عصاره جهت شناسایی موثرترین ترکیب این جلبک را دارد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، جلبک دریایی، رادیکال آزاد، خلیج چابهار، سیستوسرا ترینودیز
  • سونیا دده خانی، یعقوب پاژنگ *، مهدی ایمانی صفحات 670-680
    مقدمه
    امروزه سرطان به عنوان دومین عامل مرگ ومیر در جهان محسوب می شود و لوسمی یکی از مهلک ترین انواع سرطان ها می باشد. لوسمی میلوئید مزمن (CML) از شناخته شده ترین انواع لوسمی هست. داروی هیدرالازین از گروه دارویی کاردیوواسکولار است که امروزه با شناخت اثرات مهاری آن بر روی DNA متیل ترانسفراز، این دارو به عنوان عامل مهاری در تکثیر سلول های سرطانی مدنظر محققان قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثر داروی هیدرالازین بر روی رشد سلول های رده K562 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی ابتدا سلول های K562 کشت داده شدند. سپس غلظت های 20، 40، 60 و 80 میکرومولار از داروی هیدرالازین تهیه و سلو ل های K562 به مدت 48،24 و 72 ساعت تیمار شدند. خاصیت سیتوتوکسیته این دارو توسط روش رنگ سنجی MTT سنجیده شد. همچنین برای بررسی وقوع آپوپتوز از الکتروفورز DNA سلول های تیمار شده و رنگ آمیزی هوخست استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS (نسخه 20) و آزمون ANOVAانجام شد.
    نتایج
    آزمون MTT نشان دهنده خاصیت سیتوکسیک داروی هیدرالازین بود. مهار رشد سلول ها توسط بالاترین غلظت از داروی هیدرالازین (80 میکرومولار) و 72 ساعت بیشترین میزان بود. غلظت IC50 داروی هیدرالازین 81 میکرومولار به دست آمد. همچنین نتایج حاصل از الکتروفورز DNA و رنگ آمیزی Hoescht وقوع آپوپتوز در سلول های تیمار شده را تائید کرد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که داروی هیدرالازین باعث القاء مرگ سلولی از طریق آپوپتوز می شود و این اثر به صورت وابسته به غلظت دارو و زمان تیمار است. پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری بر روی تاثیرات این دارو در مدل های حیوانی و انسانی انجام شود.
    کلیدواژگان: هیدرالازین، DNA متیل ترانسفراز (DNMT)، رده سلولی K562، اثرات ضد سرطانی
|
  • Sara Azima *, Pooran Allahbakhshinasab, Nasrin Asadi, Farideh Vaziri Pages 595-602
    Introduction
    Episiotomy has some complications such as inflammation, edema, dehiscence and perineal pain. The object of this study was comparison of the early complications of episiotomy repair with rapid vicryl and chromic catgut in the nulliparous women.
    Methods
    In this randomized clinical trial, 100 nulliparous women during labor were randomly selected and divided equally into two groups (50 in each group). Repair of episiotomy in the first group with rapid vicryl and in the second group with chromic catgut was done. The tools were questionnaires on demographic and midwifery characteristics, Reeda scale and visual analog scale. The participants were evaluated in 4 visits: 24 hours, 3-5 days, 2 weeks and 6 weeks after delivery, respectively. In each visit, the severity of pain, redness, edema, ecchymosis, discharge and proximity to the edges of the episiotomy wound and pain intensity score were assessed. The data were analyzed using SPSS software (v. 16).
    Results
    Mean pain intensity scores in two groups showed no significant differences. But for Episiotomy wound healing at intervals of 24 hours, 3-5 days and two weeks after delivery, but the total score of Reeda scale in rapid vicryl group was lower than chromic catgut group and this difference was statistically significant (p
    Conclusion
    Based on these findings, it seems that the use of synthetic sutures such as rapid vicryl is more effective than conventional natural sutures in episiotomy repair
    Keywords: Episiotomy, Chromic catgut, Rapid vicryl, Nulliparous women
  • Masoud Mohammadi, Masoud Mirzaei * Pages 603-611
    Introduction
    Effective policies to reduce non-communicable diseases, particularly cardiovascular diseases can be achieved using reliable evidence. Considering the importance and high cost of cardiovascular diseases, the present study was conducted to determine the population attributable fraction of cardiovascular disease associated with diabetes mellitus in the Yazd city
    Methods
    This study used the epidemiological data on prevalence of diabetes mellitus from Yazd Health Study (YaHS), which was conducted from 2013 to 2014 in Yazd Greater Area. Measurement of the association (relative risk) between diabetes and cardiovascular diseases was adopted from Tehran Lipid and Glucose Study. Population attributable fraction was calculated using these the prevalence and relative risk according to the relevant equation.
    Results
    Population attributable fraction of cardiovascular disease due to diabetes was more in females )12.3% -%95 CI=10.8-13.6) compared to males (6.5% -95% CI=5.6-7.4) ) . In other words, up to 6.5% of cardiovascular diseases in males and 12.3% of it in female can be prevented by reducing the prevalence of diabetes in Yazd population.
    Conclusion
    Population attributable fraction of cardiovascular disease associated with diabetes is higher in females who live in Yazd city compared to males, thus more health promotion and diabetes’ prevention programs should be introduced to this group. More prevention programs are needed to control diabetes and cardiovascular diseases, consequentially.
    Keywords: Cardiovascular diseases, Diabetes Mellitus, Population attributable fraction, Prevalence, Yazd
  • Atefe Yadollahykhaless *, Naser Kalhor, Golnaz Atri Roozbahani Pages 612-620
    Introduction
    Spermatogenesis is a strictly regulated process in sperm production that is needed for sperm production transcriptional and posttranscriptional regulations. The cytoplasmic polyadenylation element binding (CPEB) protein regulates cytoplasmic polyadenylation of mRNAs in oogenesis and spermatogenesis. The purpose of the present studywas examining the association between rs2303846, which is located at 3'UTR of CPEB gene, and Iranian male infertility.
    Methods
    In this case–control analysis, 140 blood samples were collected (70 fertile men and 70 infertile men). rs2303846 genotypes were determined by PCR-RFLP method and the results were confirmed by sequencing. The differences in genotype distributions between cases and fertile controls were examined using Chi-squared analysis and SNPSTAT software. Corelation between this SNP and miRNAs was examined.
    Results
    TT genotype was observed in 5 infertile men among 70 case samples, while all control samples showed CC genotype and there was a significant association in this difference (P= 0.023). This SNP exist in seed region of three miRNAs (hsa-miR-143-5p, hsa-miR- 6511b-5p, hsa-miR-3944-5p) and T allele causes seed destruction. In addition, T allele leads to the loose binding of all the selected miRNAs.
    Conclusion
    Our results indicate that rs2303846, which is located on CPEB1 is associated with the risk of infertility in Iranian population. Our bioinformatics analysis showed that changing the T allele of rs2303846, instead of C allele could loose miRNA binding to their target genes in our selected miRNAs. Consequently, the gene is stable and its expression continues.
    Keywords: Male Infertility, Single nucleotid polymorphism, CPEB1 gene
  • Mohammadrasool Ghasemi, Alireza Talebi *, Masoud Rahmanyan, Hossein Nahangi, Taha Ghanizadeh Pages 621-628
    Introduction
    Diabetes Mellitus (DM) is a chronic metabolic disease that affects all the physiological systems of the body and recently, the age of suffering from DM has decreased. The aim of this study was to assess the semen parameters of males with DM type 2 and non-diabetic males without any metabolic disorders.
    Methods
    This study was a case-control study. In this study, semen samples were taken from19 male patients with DM type 2 as the case group, and 29 male non-diabetic males as the control group. Semen samples analyzed according to the standards of WHO (volume, count, motility and morphology).
    Results
    Assessment of semen parameters in the case and control groups showed that progressive motility, count and morphology decreased significantly. There was no significant decrease in volume of semen samples.
    Conclusions
    Our results showed that DM type 2 has detrimental effects on semen parameters and it can reduce male fertility potential in men with DM type 2.
    Keywords: semen parameters, diabetes mellitus, sperm
  • Fateme Niazi, Khadije Shahrokh Abadi *, Maryam Tehranipour Pages 629-640
    Introduction
    Angiogenesis is one of the most important biological processes that any disruption of it can cause diseases. The main point of the molecular guidance in this process is the vascular endothelial growth factor (VEGF) that acts through its receptors and is one of the angiogenesis specific regulators. This study aimed to investigate the effect of Ocimumbasilicum aqueous and alcoholic extract on VEGF gene expression changes in chick chorioallantoic membrane.
    Methods
    In this empirical study, 60 Ross fertilized eggs were randomly divided into 6 groups, including control group, sham-exposed group, and 4 experimental groups. On the second day of incubation, a window was opened on the eggs and on the eighth day 50 and 150 mg/kg of basil aqueous and alcoholic extracts were injected into the chick chorioallantoic membrane (CAM). On the twelfth day, for RNA extraction and VEGF gene expression examination the chorioallantoic membrane was sampled, then cDNA was synthesized and VEGF gene expression changes were studied using quantitative data analysis in all groups.
    Results
    The results showed that VEGF gene expression- under the influence of aqueous and alcoholic extracts of basil- increased in all experimental groups compared to the sham group, but the rise was more in those groups, which were treated with aqueous extract, in both dosages, than alcoholic extract-treated groups.
    Conclusion
    Both aqueous and alcoholic extracts of basil increased VEGF gene expression. The study showed an increase in the number and length of vessels. According to the increasing effects, basil aqueous and alcoholic extracts can affect the molecular processes of growth and dependent processes.
    Keywords: Angiogenesis, VEGF, Ocimumbasilicum, Chorioallantoic Membrane
  • Mohammad Hassan Asayesh *, Kiumars Farahbakhsh, Ali Delavar, Hossein Salimi Bajestani Dr Pages 641-657
    Introduction
    Infidelity has detrimental effects on the mental and physical health of victims. The aim of the present study is to identify psychosomatic reactions and physical effects of infidelity on the victims.
    Method
    a qualitative research was used in this study. The study population consisted of women who are victims of infidelity in Tehran. Participants were selected through purposive sampling and in-depth interviews had been conducted with 18 women with the experience of infidelity. Data analyzed by thematic analysis method.
    Findings: The results suggest that couples show different psychosomatic reactions to infidelity. Data analysis resulted in 12 main categories and 39 sub-categories. The main categories of psychosomatic reactions were as follows: 1. sleep and dream interruptions, 2. eating interruptions, 3. impaired brain function, 4. physical symptoms of anxiety and stress, 5. blood pressure problems, 6. hormonal interruptions, 7. signs of premature aging, 8. gastrointestinal problems, 9. respiratory and pulmonary problems, 10- visual problems, 11. cardiovascular problems, and 12. direct physical injuries.
    Discussion
    Results of the present study revealed that infidelity is a psychological phenomenon with some physical effects. These effects are not experienced by all female victims alike. This suggests a different perception of female victims and its related processes that cause different patterns of psychosomatic reactions to the infidelity among them.
    Keywords: Infidelity, Affair, Extramarital relationship, Psychosomatic reactions, Somatization
  • Ali Taheri *, Mostafa Ghaffari, Narges Sadat Bagherpour, Gilan Attaran Fariman Pages 658-669
    Introduction
    Marine macro algae used in pharmaceutical, medical, food, cosmetics and health. Bioactive compounds in seaweeds have widespread the effects of antibacterial, antitumor, antifungal, antioxidant and anticancer. In this study, the antioxidant properties of the extracts of Cystoseira trinodis collected from the Chabahar Bay were studied.
    Methods
    In this experimental study, methanol, chloroform, ethyl acetate and n-hexane extracts of Cystoseira trinodis were prepared. To evaluate the antioxidant properties of algal extracts, the methods of free radical scavenging DPPH, metal chelating activity and ferric reducing activity were used. One way ANOVA and Tukey Posthoc tests were used as statistical analysis by Graphpad-Prism 6 software.
    Results
    The results showed that the highest antioxidant capacity based on the DPPH test for C. trinodis were respectively for ethyl acetate extract (92±4.96% inhibition), in metal ions chelating activity test, the findings were 60.92±0.31% for the ethyl acetate extract, and in ferric reducing activity test, and the chloroform extract absorbance was 0.885±0.03 in 1 mg/ml concentration.
    Conclusion
    This study shows that the different algal extracts of C. trinodis has antioxidant properties with varying degrees and effective use of this compound as a therapeutic tool can be programmed. Further research on the purification and extraction of the constituents of the extract and identification the most effective combination should be conducted.
    Keywords: Antioxidants, Marine Algae, Free radicals, Chabahar Bay, Cystoseira trinodis
  • Sonya Dadakhani, Yaghub Pazhang Dr *, Mehdi Imani Dr Pages 670-680
    Introduction
    Cancer is the second leading cause of death in the world and among the types of cancer, leukemia is one of the deadliest. Chronic myeloid leukemia (CML) is the best known types of leukemia. Hydralazine is in the cardiovascular medical group, which is considering as inhibitory factor on the proliferation of cancer cells by knowing its inhibitory effects on DNA methyltransferase. The purpose of this study was to evaluate the inhibitory effects of hydralazine on K562 cells proliferation.
    Methods
    First, the K562 cells were cultured. After, the different concentrations of the hydralazine were prepared and the cells were treated for 24, 48 and 72 hours. Next, the inhibitory effects of this drug on K562 cells proliferation was measured by MTT assay. Hoechst (33342) staining and DNA electrophoresis was used to check apoptosis. Data analyses were performed using SPSS software (Version 20) and ANOVA test (P
    Results
    MTT assay results showed that hydralazine has the highest cytotoxic activity in 80μM at 72 hours. Drug IC50 was obtained 81 micromolar. And also the results of Hoechst staining and DNA electrophoresis showed that hydralazine was caused apoptosis.
    Conclusion
    In the present study, it was shown that hydralazine induces cells death by apoptosis and this effect was dose-dependent and treat time dependent. It is suggested that more studies will be done on the effects of this drug on animal models and human.
    Keywords: Hydralazine, DNA methyltransferase, K562 cell line, Anti-tumor effects